Snelle levering voor 16u besteld volgende dag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

Beaujolais Villages Primeur 2018 verkrijgbaar november 2018

Op voorraad
SKU
283
€ 11,95

Beaujolais Villages Primeur 2018

Beaujolais primeur 2018 verkrijgbaar vanaf 3de donderdag in november 2018

Louis Jadot

Traditiegetrouw presenteren we aan het eind van november de eerste, net gebottelde wijnen van het nieuwe Franse oogstjaar. We noemen ze primeurs en deze jonge fruitige wijnen geven een goed beeld van hoe hard er het afgelopen jaar gewerkt is door de wijnboeren en wijnmakers. En uiteraard of de weersomstandigheden gunstig waren of niet. 

De combinatie van deze factoren is bepalend voor de kwaliteit van een oogstjaar in z'n algemeenheid en de primeur zegt dus heel veel over alle andere nog te bottelen Beaujolaiswijnen van het betreffende jaar. De primeur dus als voorproefje, zeg maar als een voorzichtig kijkje in de toekomst.

De gamaydruiven voor de Beaujolais van Jadot worden altijd met de hand geplukt. Alleen rijpe en onbeschadigde druiven komen na een strenge selectie aan de sorteertafel of table de tri voor verwerking in aanmerking. Bij de vinificatie van de Beaujolaiswijnen wordt elke vorm van menselijk ingrijpen bij Jadot tot een minimum beperkt. Er wordt volledig vertrouwd op de natuur. Dus wordt niet gewerkt met industriële gisten, is macération uit den boze - de 'hoed' op de most wordt in plaats daarvan af en toe ondergedompeld (pigeage) om alle aroma's, kleur- en smaakextracten uit de druif te weken - en beïnvloeden de wijnmakers de temperatuur tijdens inweking en gisting nauwelijks.
Jadot bewijst hiermee dat het met evenveel overgave prachtige Beaujolais als Bourgogne maakt.

Beaujolais Primeur Nouveau 2018

Beaujolais Primeur 2018 komt op 15 november

Meer informatie
Jaar 2018
Land Frankrijk
Wijnhuis Louis Jadot
Druivensoort Gamay
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk lichte wijn
Streek Beaujolais
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter