Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Biscardo Neropasso IGT Rosso

Corvinone | Corvina | Cabernet Sauvignon.

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

Op voorraad
SKU
W5100
€ 9,89

Weetje: IGT (oftewel: Indicazione Geografica Tipica) is een aanduiding die wordt gebruikt bij wijnen uit een bepaalde streek, maar met internationale druivenrassen. Voor deze Neropasso geldt dat de druiven voor deze wijn alleen in de streek van Veneto worden verbouwd.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2021
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Biscardo
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit en rood vlees, verse en gerijpte kazen.
Streek Veneto
Gebied Veneto
Domein Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Verpakking 0,75 liter
Vini De Neropasso wordt gemaakt volgens de typische "appassimento" methode. Hierbij wordt een deel van de gebruikte druiven voor het persen gedroogd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. Om een uitstekende wijn te krijgen is de nodige ervaring voor het drogen van de druiven vereist. Het is namelijk een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts