Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Feudo Montoni Catarratto del Masso

Catarratto

Strogeel met tonen van laurier, amandel, munt en een minerale ondertoon. De smaak is fris met intense fruitaroma’s en een lange afdronk.

Goede combinatie met verse vis in een ovenschotel zoals kabeljauw of zeebaars met citroen en peterselie.

Op voorraad
SKU
K2034105
Aanbiedingsprijs € 15,25 Normale prijs € 15,95

Weetje: Masso is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen en heeft zijn oorsprong in de steenachtige ondergrond met ijzeren elementen. Deze minerale structuur is terug te vinden in de wijn.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 13
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Feudo Montoni
Druivensoort Catarratto
Gerecht Vis
Kenmerk Fris
Spijs Goede combinatie met verse vis in een ovenschotel zoals kabeljauw of zeebaars met citroen en peterselie.
Streek Sicilia
Gebied Sicilia
Domein Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.
Bodem De bodem is vulkanisch en vruchtbaar.
Verpakking 0,75 liter
Expo De zomers zijn warm, de winters mild. De wijngaard ligt op 700 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De vruchtbare vulkanische gronden (dankzij de Etna) dragen bij aan een optimale rijping van de druiven.
Vini De druiven worden met de hand geplukt en de fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 6 maanden sur lie (dode gistcellen).
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts