Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Barbaresco DOCG

Nebbiolo.

Combinatie van de karakteristieken van 14 verschillende wijngaarden. Zeer uitgebalanceerde, complexe wijn met aroma's van pruimen, rijpe bessen, een licht dropje, prachtige houttonen en een verfijnde zuurgraad.

Te serveren bij vleesgerechten en of gerijpte kazen.

Op voorraad
SKU
K2001051
Aanbiedingsprijs € 250,00 Normale prijs € 264,75

Weetje: Mooie Barbaresco’s kunnen gemakkelijk tot 25 jaar opgelegd worden, onder de juiste bewaarcondities.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 14
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Nebbiolo
Kenmerk Volle wijn
Spijs Te serveren bij vleesgerechten en of gerijpte kazen.
Streek Piemonte
Gebied Alba
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodems bestaan grotendeels uit leisteen, zand en klei.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Mediterraan klimaat.
Vini De druiven worden vergist op roestvrijstalen vaten. De wijn wordt dan gedurende 12 maanden op houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog 12 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).

No Related Posts