Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Camarcanda Bolgheri DOC

Cabernet Sauvignon | Cabernet Franc

Deze Gaja Ca'Marcanda Bolgheri is een waar juweel! Complex met donker fruit, veel tannines en haar volle smaak zorgt deze krachtpatser voor een ware beleving. 

Past perfect bij geroosterd, gestoofd, gebraden of wild vlees. Ook goed in combinatie met pittige en hartige gerechten.

Op voorraad
SKU
K2001029
€ 159,65

Weetje: De Gaja Ca'Marcanda Bolgheri is vernoemd naar het project van Gaja in Castagneto Carducci in Bolgheri.

Meer informatie
Score 97 punten - Parker
Kleur Rouge
Jaar 2019
Alcohol % 14,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Goed in combinatie met ossenhaas of biefstuk in pepersaus, lamskoteletjes,
Temperatuur 15°C – 18°C
Streek Toscane
Gebied Bolgheri
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem Lichte grond met klei, zand, lei en stenen/
Verpakking per stuk
Expo De percelen liggen op terrassen op een hoogte tussen 70-200 meter boven zeespiegel.
Vini Elke druivenvariëteit wordt afzonderlijk gefermenteerd waarna ze voor de malolactische gisting bij elkaar worden gebracht in de verhouding 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. De Gaja Ca'Marcanda Bolgheri is in zijn jeugd een tannineuze wijn met krachtige aroma’s van rood fruit en kruiden. De smaak is vol en complex, met een lang aanhoudende afdronk. Met het verstrijken van de tijd wordt deze Ca'Marcanda geraffineerder. 
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts