Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Barolo Dagromis

Nebbiolo.

Deze Barolo heeft aroma's van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk.

Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.

Op voorraad
SKU
K2000977
€ 99,10
Weetje: Barolo wordt sinds 1860 ook wel 'Wijn van koningen en koning van de wijnen' genoemd.
Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2019
Alcohol % 14,5
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Nebbiolo
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
Streek Piemonte
Gebied Alba
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van magnesium en mangaan.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Mediterraan klimaat. De druiven zijn afkomstig van de legendarische wijngaarden La Morra en Serralunga.
Vini De druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en 12 maanden in houten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts