Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Kakheti Company, Wine of Georgia Bedoba Saperavi

100% Saperavi

Een Georgische wijn kan niet ontbreken in ons assortiment! Hier zijn namelijk de oudste wijnresten ter wereld gevonden en daardoor lijkt het tot heden het oudste wijnland ter wereld te zijn. De wijnresten, onder andere wijnkruiken, dateren al uit 8000 voor Christus. Ontdek deze unieke rode wijn, gemaakt van de Saperavi- druif, die zorgt voor diep-rode kwaliteitswijnen met intense smaken van gedroogde pruimen en milde zuren. 

Deze Saperavi van Kakheti Company heeft een robijrode kleur met een smaakvol bouquet van zwarte bessen, kruiden en bloemige tonen. In de mond compact, kruidig, pittig en sappig. In de afdronk een fijne rijpheid.

Op voorraad
SKU
KAKH01020
€ 16,10
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 13
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Georgië
Wijnhuis Kakheti Company
Druivensoort Saperavi
Streek Kakheti
Domein Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de inconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.
Bodem Een bodem die zeer rijk is aan zwarte leisteen, met een hoge concentratie carbonaten, dit geeft Beboda zijn unieke stijl.
Leeftijd De wijnranken zijn meer dan 30 jaar oud. Ze worden bewerkt door middel van duurzame en biologische technieken.
Vini De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Na 6 weken wordt de wijn gedeeltelijk in eiken vaten gedaan en een ander deel gaat in roestvrijstalen vaten voor malolactische gisting. De wijn is een samenstelling van verschillende rijpingsprocessen. Na het bottelen wordt de wijn nog 12 maanden in de fles bewaard voor verdere rijping.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts