Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Luigi Einaudi Barbaresco Bric Micca

Nebbiolo

Elegante en krachtige granaatrode wijn met delicate aroma’s van amarenen, rozen, ceder en specerijen. Een krachtige smaak, soepele tannines en een lange afdronk.

Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.

Op voorraad
SKU
K2000776
€ 41,80

Weetje: De Bric Micca wijngaard was de allereerste wijngaard die Luigi Einaudi kocht om nebbiolo te verbouwen.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2019
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Luigi Einaudi
Druivensoort Nebbiolo
Kenmerk Volle wijn
Spijs Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.
Streek Piemonte
Domein Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.
Bodem De bodem is hier rijk aan kalk en mergel.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De druiven voor deze Barbaresco zijn afkomstig uit de Bric Micca wijngaard in de gemeente Neive.
Vini De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Dan volgt de malolactische gisting. De rijping duurt twaalf maanden en vindt plaats in traditionele grote eikenhouten vaten. De wijn rijpt aansluitend een jaar op fles.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts