Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Luigi Einaudi Barolo Cannubi

Nebbiolo

Uitbundige en complexe wijn met aroma's van rozenblaadjes, gedroogd rood fruit en specerijen. De tannines zijn stevig, maar fluweelzacht. Barolo van grote klasse, met kracht, elegantie en kenmerken van specerijen en teer.

Klassiek bij ossobuco, risotto met truffels of in combinatie met pasta funghi. Door de hoge zuurgraad ook heerlijk met typisch Italiaanse gerechten met tomatensaus.

Op voorraad
SKU
K2000796
€ 92,00

Weetje: De familie Einaudi heeft ruim 50 jaar moeten onderhandelen om deze specifieke wijngaarden te kunnen bemachtigen. Sinds 1997 zijn deze extreem kostbare wijngaarden in hun bezit.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2018
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Luigi Einaudi
Druivensoort Nebbiolo
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn, Aromatische wijn
Spijs Klassiek bij ossobuco, risotto met truffels of in combinatie met pasta funghi. Door de hoge zuurgraad ook heerlijk met typisch Italiaanse gerechten met tomatensaus.
Streek Piemonte
Domein Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een nieuw jasje zoals terracotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.
Bodem De bodem bestaat uit 55% klei, 30% zand en 15% kalksteen.
Expo Mild continentaal klimaat met lange, koude winters en warme, vaak droge zomers. De wijngaarden liggen op 220 meter hoogte op een helling met een zuid en zuidoostelijke positie.
Vini De druiven worden gedurende 22-25 dagen vergist in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 29-31°C. Na de malolactische omzetting, rijpt de wijn 12 maanden in kleine houten vaten en vervolgens nog 12 maanden op fles.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts