Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting
Sale!

MiP Rose Classic Guillaume & Virginie Philip

Cinsault (60%), Syrah (20%), Grenache (20%).

Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast een verleidelijke geur van rozenblaadjes. Behalve als lichtvoetig aperitief is de Classic – jong gedronken -  een aangenaam frisse begeleider van niet te zware mediterrane gerechtjes en witvlees van de grill. 

Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.

Op voorraad
SKU
MIP Rose 0.75
Aanbiedingsprijs € 12,95 Normale prijs € 13,50

Domaine Sainte Lucie MIP Classic Rosé

Guillaume en Virginie Philip timmeren qua duurzame wijnbouw behoorlijk aan de weg! Elk jaar weer zetten zij nieuwe stappen om de wijngaarden nóg milieuvriendelijker te bewerken en het ecosysteem te beschermen en zelfs te laten floreren. Hun inzet en commitment zijn onlangs door het Franse Ministerie van Landbouw beloond met de officiële HVE-certificering niveau 3, een label dat wordt uitgereikt aan land- en wijnbouwbedrijven die de duurzame bewerking van hun land op het hoogste niveau hebben doorgevoerd. Het HVE-label zal vanaf oogstjaar 2020 op de flessen van Domaine des Diables prijken. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers: behoud van biodiversiteit plant- en gewasbeschermingsmethoden aard en toepassing van bemesting water management Onnodig om toe te voegen dat al deze maatregelen van Domaine des Diables de smaak van de wijnen alleen maar ten goede zullen komen! Vintage 2020 is er dan ook weer een om naar uit te kijken, maar daarover later meer…..

Weetje:

Het domein ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt. #Copper #Rosser #mip #miprose #Sundays #RED #TOudeDykhuys #Hoofdtoren #KomEten #Rootz #Hemingway #DeColonie #Lofderzotheid #TanteKoosje #OmdeNoord #Barlow #Catch52 #aanbieding #AlphenseBurgemeester #Maggieblue #Kometen

Meer informatie
Kleur ROSE
Jaar 2019
Alcohol % 12,50
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Grenache, Syrah (Shiraz), Cinsault
Gerecht Salades
Kenmerk lichte wijn
Spijs Perfect als aperitief, bij hapjes, lichte voorgerechten, salades en mediterrane gerechten met vis, gamba’s, groenten en kip
Streek Provence
Domein Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de inmiddels felbegeerde MIP-rosé. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een ideale samenstelling voor de productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver.
Bodem Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters.
Vini Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.