Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting
Sale!

Herfstproefdoos

Op voorraad
SKU
Herfstproefdoos
Aanbiedingsprijs € 70,00 Normale prijs € 73,90
Haal nu de herfst in huis met deze overheerlijke wijnen van over de hele wereld! De Maria Bonita Alvarinho heeft uitgesproken aroma's van limoenboter, walnoten en minerale tonen. In de mond complex en mondvullend en een duidelijke aanwezigheid van dezelfde aroma's als in de neus. Een volle, gestructureerde wijn, die verfijnd en elegant is, met een intense, verfrissende afdronk. Deze wijn past uitstekend bij zeevruchten, gerechten met gegrilde vissoorten en wit vlees.De naam Morning Fog refereert naar de mist die zich vormt in de baai van San Francisco. De unieke oriëntatie van de Livermore Valley drijft de mistbanken ver naar het oosten die op hun beurt koude lucht met zich meevoeren. Dit zorgt voor een mediterraan c.q. maritiem klimaat. Dit betekent dat zowel 's nachts als ‘s ochtends de druiven van flink wat afkoeling kunnen genieten totdat de zon de mist oplost en de druiven van warmte voorziet. Op die manier kunnen de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat uiteraard de kwaliteit ten goede komt. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk. Heerlijk in combinatie met zeevruchten of ravioli. Maison Barboulot Pinot Noir kenmerkt zich door de klei- en kalkgrond. De druiven worden iets eerder geoogst, om de mooie frisheid van de Pinot Noir te behouden. Fermentatie duurt 10 dagen op lage temperatuur. Na vergisting weken de druiven nog 10 dagen op haar schillen. De wijn is licht en elegant en vraagt om niet te zware gerechten. Denk hierbij aan kalfs- en varkensvlees of gebraden/geroosterd gevogelte. Qua kazen zijn witte zachte kazen vaak een goede combinatie. De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen. Marques de Riscal is een klassiek voorbeeld van Rioja gemaakt van 90% tempranillo aangevuld met graciano en mazuelo. De wijn rijpt 24 maanden op Amerikaans eiken en nog een jaar op fles op de Bodega. Pas dan komt hij op de markt en smaakt hij naar zwarte bessen en kersen met zachte tannines en vanilletonen door het houtgebruik. Heerlijk bij lam, gebraden rood vlees en wild. De Syrah en Viognier van RedHeads Coco Rôtie vergisten samen in open vaten. Dat duurt 15 dagen, waarbij de 'hoed' (de bovendrijvende druivenschillen) twee keer per dag naar beneden wordt geduwd voor meer kleur, smaak en extractie. De wijn rijpt 14 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 25% nieuw. Lekker bij lamsvlees of een stoofpot met rundvlees.
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!