Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Selezione

Corvina | Rondinella | Croatina | Oseleta.

Diep donkerrode wijn met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, laurier, verse groene kruiden en specerijen zoals zwarte peper. De smaak is vol met zijdezachte tannines.

Heerlijk bij rijke vleesgerechten met bijvoorbeeld met truffel of een saus van port. Ook perfect bij wild, pittige harde kazen en donkere chocolade.

Op voorraad
SKU
K2022200
€ 38,05

Weetje: Amarone is ook een bijzondere metgezel bij chocolade of geroosterde kastanjes.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2018
Alcohol % 15
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Tenuta Sant' Antonio
Druivensoort Corvina, Croatina, Oseleta, Rondinella
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Heerlijk bij rijke vleesgerechten met bijvoorbeeld met truffel of een saus van port. Ook perfect bij wild, pittige harde kazen en donkere chocolade.
Streek Veneto
Gebied Veneto
Domein Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.
Bodem De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
Verpakking per stuk
Expo De zomers zijn warm, de winters relatief mild.
Vini De druiventrossen worden drie maanden ingedroogd (appassimento). Dan worden ze geperst en ondergaan ze een vergisting van wel 30 dagen. De wijn rijpt dan 24 maanden in eikenhouten vaten van 350 liter, waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts