Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

4 Vakskist Centrury Of Port

Op voorraad
SKU
149
€ 239,00

Inhoud: 0,375 ltr. x 4

Portugal, Douro, Taylor’s Tawny 10,20,30,40 Years
Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby.
Ook voor Tawny worden handgeplukte touriga francesa, tinta roriz en touriga nacional van de beste wijngaarden in de Cima Corgo en Douro Superior in de lagares getreden zodat alle smaak en kleur uit de druiven in de most terechtkomt. Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor langdurige rijping op hout. Dat gebeurt bij Taylor’s in vaten van ongeveer 630 liter.

Gedurende deze lagering worden de geur en smaak complexer en verfijnder. De intense fruitigheid van de jeugdige port gaat langzaam veranderen in de kenmerkende aroma’s van een belegen port. Omdat Taylor’s in de loop van de tijd een grote reserve aan op fust gerijpte port heeft opgespaard is het bedrijf de leidinggevende producent van dit type wijnen. Zowel de 10, 20 30 als 40 jaar op hout opgevoede Tawny behoren tot het ruime assortiment.

Meer informatie
Jaar 2018
Land Portugal
Kenmerk volle wijn
Streek Douro
Verpakking per stuk