Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Anthonij Rupert Cape of Good Hope Altima Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc van Anthonij Rupert heeft een lichte, vuursteen-en grind-achtige toon ondersteunt door aroma's van granadilla en grapefruit in de neus. Een strakke en pittige levendigheid van citroen en grapefruit is meteen duidelijk in de mond waarneembaar. Door de nuances van leisteen en mineralen is deze wijn ook nog eens ietwat complex. De smaak is fris, sappig en met een levendige zuurgraad. Dit is een onmiskenbare Sauvignon Blanc: gefocust, knapperig, evenwichtig en met een goede concentratie, body en lengte.

Deze Sauvignon is een goede match met gegrilde vette vis zoals zalm, haring of makreel. Tevens erg lekker in combinatie met een salade van avocado, lam of gegrilde kip.

Op voorraad
SKU
Altima Sauvignon Blanc
€ 19,95
Meer informatie
Score Tim Atkin: 93 punten | Platters: 5 sterren
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Anthonij Rupert
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Vis
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Deze Sauvignon is een goede match met gegrilde vette vis zoals zalm, haring of makreel. Tevens erg lekker in combinatie met een salade van avocado, lam of gegrilde kip.
Streek Wes-Kaap
Gebied Franschhoek
Domein Anthonij Rupert Wyne werd opgericht op de boerderij, L'Ormarins in Franschhoek. Oorspronkelijk eigendom van weinige Anthonij Rupert, die in 2001 overleed, werd de boerderij uiteindelijk overgenomen door zijn broer Johann Rupert in 2003 en het merk naar hem vernoemd. Het was Johann Rupert die een ultramoderne wijnmakerij bouwde, waarbij hij de boerderij naar een prestigieus wijndomein katapulteerde en het begin was van wat nu een uitgestrekte onderneming is. De nadruk ligt op terroir- specifieke wijnen en het lijkt daarom vanzelfsprekend dat het merk bestaat uit een indrukwekkend portfolio van boerderijen die de beste vertegenwoordigen op druiventeeltlocaties. Het landgoed van L'Ormarins herbergt de kelders van Terra del Capo, uitgerust met ultramoderne machines, zwaartekracht-gevoede kelders en een mechanisch vliegwiel, de enige in zijn soort op het continent en verantwoordelijk voor de productie van deze prijswinnende wijnen. De precisie en het gevoel voor detail worden overgedragen op twee verfijnde proeflokalen op het landgoed, elk gewijd aan een van de populaire wijnbereiken.
Bodem Tukulu (grondsoort met hoog graniet- en kleigehalte) en ontbonden schalie (dit is sedimentair gesteente dat bestaat uit geharde klei)
Verpakking 0,75 liter
Vini De druiven zijn in de vroege ochtend met de hand geoogst wanneer ze hun optimale rijpheid hebben behaald waarna ze met gekoelde vrachtwagens naar de wijnkelders zijn gebracht. Al het fruit werd van de steel ontdaan en geplet alvorens een nacht met de schil in contact te zijn geweest, zodat een maximale extractie van het aroma kon plaatsvinden. Het vrijgelopen sap werd gedurende 2 dagen bezonken en vervolgens apart vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn verbleef 4 maanden op de lie voordat hij werd geblend en gebotteld.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts