Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Anthonij Rupert Optima

37% Cabernet Sauvignon | 33% Cabernet Franc | 27% Merlot | 3% Malbec

De Anthonij Rupert Optima heeft een geur van pruimen en gedroogde lavendel. In de smaak strak maar sappig, elegant, evenwichtig en met een vleugje kruiden. Je proef de stevige kern van eikenhout prominent terug.  De afdronk is lang en prettig.

Op voorraad
SKU
Anthonij Rupert Optima
€ 22,95
Meer informatie
Score Tim Atkin: 90 punten
Jaar 2016
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Anthonij Rupert
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Kenmerk Medium-body
Streek Wes-Kaap
Gebied Franschhoek
Domein Anthonij Rupert Wyne werd opgericht op de boerderij, L'Ormarins in Franschhoek. Oorspronkelijk eigendom van weinige Anthonij Rupert, die in 2001 overleed, werd de boerderij uiteindelijk overgenomen door zijn broer Johann Rupert in 2003 en het merk naar hem vernoemd. Het was Johann Rupert die een ultramoderne wijnmakerij bouwde, waarbij hij de boerderij naar een prestigieus wijndomein katapulteerde en het begin was van wat nu een uitgestrekte onderneming is. De nadruk ligt op terroir-specifieke wijnen en het lijkt daarom vanzelfsprekend dat het merk bestaat uit een indrukwekkend portfolio van boerderijen die de beste vertegenwoordigen op druiventeeltlocaties. Het landgoed van L'Ormarins herbergt de kelders van Terra del Capo, uitgerust met ultramoderne machines, zwaartekracht-gevoede kelders en een mechanisch vliegwiel, de enige in zijn soort op het continent en verantwoordelijk voor de productie van deze prijzen. winnende wijnen. De precisie en het gevoel voor detail worden overgedragen op twee verfijnde proeflokalen op het landgoed, elk gewijd aan een van de populaire wijnbereiken.
Verpakking 0,75 liter
Expo De druiven geselecteerd voor de Anthonij Rupert Optima, zijn afkomstig van de L'Ormarins Estate in Franschhoek- en Rooderust boerderij in Darling. Specifieke locaties, elk met hun eigen unieke bodemtype en klimatologische omstandigheden. De druiven zijn geselecteerd en zorgen voor de uiteindelijke blend in Optima.
Vini De bessen zijn afkomstig van een selectie van wijngaarden van de boerderijen Rooderust en L'Ormarins. Deze combinatie draagt bij tot de complexiteit van het fruit en de structuur van de wijn. Alle bessen werden gesorteerd door een optische sorteermachine om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteit druiven worden gebruikt voor de vinificatie. De wijn werd droog vergist op de schillen in verschillende gistingstanks en onderging een uitgebreide maceratie na de gisting. De wijn werd uiteindelijk gerijpt in Franse eiken vaten van 225 liter gedurende 20 maanden, waarbij 30% nieuwe eik werd gebruikt.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts