Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja Brunello di Montalcino 'Sugarille'

Sangiovese.

Sugarille heeft veel fruit, mineralen, zachte tannines, versmolten hout en een voorbeeldig lange afdronk.

Te serveren bij wildgerechten, allerhande bereidingen met paddenstoelen en truffels en bij harde kazen.

Op voorraad
SKU
2000988
€ 148,05

Weetje: De naam van de wijn is vernoemd naar de wijngaard: Sugarille. De wijngaard is slechts 4,5 hectare groot en is gelegen vlakbij de oude kerk (Pieve in het Italiaans).

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2016
Alcohol % 15
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Sangiovese
Gerecht Vlees, Kaasplankje
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren bij wildgerechten, allerhande bereidingen met paddenstoelen en truffels en bij harde kazen.
Streek Toscane
Gebied Toscane
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodem van deze wijngaard bestaat uit kalkrijke klei met mergel. De grond is relatief arm.
Verpakking 0,75 liter
Expo Mediterraan klimaat.
Vini De inweking en vergisting duurt drie weken. Daarna volgt twee jaar rijping op eikenhout en zes maanden in betonnen vaten. Vervolgens rijpt de wijn twee jaar op fles.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts