Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Joseph Faiveley

Op voorraad
SKU
609
€ 16,95

Joseph Faiveley Pinot Noir 

Faiveley is een vooraanstaande wijnproducent in de Bourgogne. Traditie, gedegen vakmanschap en nieuwe technieken dragen er toe bij dat de wijnen van Domaine Faiveley in hoog aanzien staan. 

Sinds de oprichting van Domaine Faiveley in 1825, heeft de familie Faiveley zich vooral gewijd aan het opkopen van de wijngaarden die liggen op de beste hellingen. Faiveley is vandaag de dag de bezitter van het grootste gedeelte van de wijngaarden in de Bourgogne, met ongeveer 120 hectares. Het motto van Faiveley is niet voor niets `There is no great wine without top quality fruit.´ Overtuigd door dit motto werkt men met een gelimiteerde opbrengst, een duidelijke productiecontrole en is men gestopt met het gebruik van meststof op de wijngaarden totdat het tegendeel is bewezen. 

Zodoende rijpen de druiven op een natuurlijke manier en kan de complexiteit, de levensduur en de hoge gemiddelde leeftijd van de wijnen worden gewaarborgd. Faiveley staat bekend als wijnproducent die wijnen maakt met een goed verouderingspotentieel.                                  Het gisten is een essentieel element om zulke wijnen voor te kunnen brengen. De schillen geven de wijn zijn tannine, kleur en aroma. Men laat de natuur zijn werk doen, er wordt geen toegevoegde gist gebruikt om gisting te veroorzaken. 

Smaakomschrijving

Vlezige en druivige aandrong. De wijn heeft een goede structuur en een goede zuurgraad.    Mooi fruitig zuur in de afdronk. 

Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.Meer informatie
Jaar 2016
Land Frankrijk
Druivensoort Pinot Noir
Streek Bourgogne
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!