Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

Laurent Perrier Vintage

Op voorraad
SKU
374
€ 60,55


Laurent Perrier Vintage 2006

Laurent-Perrier brengt slechts in zeldzaam goede oogstjaren een millésimé op de markt. De bedoeling is daarbij het typische karakter van dat jaar tot uiting te brengen in de wijn. De millésiméwijnen van Laurent-Perrier zijn daardoor altijd ongemeen zuiver, volkrachtig en boeiend aromatisch. En voorzien van een groot bewaarpotentieel. Precies in de lijn van het huis dus.

Maar deze Vintagewijnen zijn bovenal erg schaars. Dit omdat de meeste wijnen van een goed oogstjaar uiteindelijk geassembleerd plegen te worden in de 'gewone meerjaargangswijnen'. En dus moet de oogst in een jaar voor millésimé ook groter zijn dan normaal.

Voor de Brut Vintage worden alleen basiswijnen gebruikt uit de beste crus of gemeenten. Het oogstjaar 2002 verloopt in het algemeen onder uitstekende weersomstandigheden, met weinig regen en een zachte winter. De vruchtzetting begint half juni. Onverwachte zon aan het begin van de oogstperiode compenseert voor regenval eind augustus. De geoogste trossen zijn van goede kwaliteit, met een uitstekende rijpingsgraad.

De wijn is samengesteld uit gelijke delen chardonnay en pinot noir. De rijping van zes jaar op zijn gist verleent de wijn een surplus aan complexiteit. Laurent-Perriers Vintage is daarom ook krachtiger en voller dan de standaard Brut.
Daarmee is Brut Vintage een rijk gestructureerde en buitengewoon elegante wijn die desgewenst nog een paar jaar kan rijpen op fles. Een geweldige maaltijdchampagne, bij voorkeur bij vis, gevogelte en wit vlees.

Meer informatie
Jaar 2007
Land Frankrijk
Wijnhuis Laurent Perrier
Druivensoort Pinot Noir
Kenmerk Medium wijn
Streek Champagne
Verpakking per stuk, 0,75 liter

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!