Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Louis Jadot Bourgogne mix - proefdoos

De gamay en de chardonnay druiven voor de Beaujolais van Jadot worden altijd met de hand geoogst. Alleen rijpe en onbeschadigde druiven komen na een strenge selectie aan de sorteertafel of 'table de tri' voor verwerking in aanmerking. Bij de vinificatie van de Beaujolaiswijnen wordt elke vorm van menselijk ingrijpen bij Jadot tot een minimum beperkt. Er wordt volledig vertrouwd op de natuur. Dus wordt niet gewerkt met industriële gisten, is macération carbonique uit den boze - de 'hoed' op de most wordt af en toe ondergedompeld om alle aroma's, kleur- en smaakextracten uit de druif te weken - en beïnvloeden de wijnmakers de temperatuur tijdens inweking en gisting nauwelijks. Iedere Beaujolaiswijn wordt bovendien apart gevinifiëerd en behoudt daardoor zijn eigen typische kenmerken (terroir).
Op voorraad
SKU
Proefdoos Louis Jadot Bourgogne mix
Aanbiedingsprijs € 109,95 Normale prijs € 116,75
Proefdoos Louis Jadot: Couvent de Jacobins Bourgogne Chardonnay Macon Villages Grange Magnien blanc Chapelle aux Loupes Saint Véran Couvent de Jacobins Bourgogne Pinot Noir Combe aux Jacques Beaujolais Villages rouge Louis Jadot Macôn A.O.C. rouge Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.Beaujolaiswijnen nemen een belangrijke plaats in binnen het assortiment van wijnhuis Louis Jadot. Met de aankoop in 1996 van Château des Jacques in Moulin-à-Vent werd Jadot het eerste Bourgognehuis van betekenis met wijngaarden in dit gebied. Het nieuwe bezit bestrijkt 27 hectare, beplant met gamay en daarnaast nog eens negen hectare met chardonnay. In 1998 kwam er een nieuwe kelder bij op enkele kilometers van Château des Jacques, de Combe aux Jacques alwaar Jadot z'n eigen Beaujolais-Villages produceert en Crus de Beaujolais van gekochte druiven. De positie van Maison Jadot werd in 2001 versterkt toen het Château de Bellevue met 35 hectare grond in Morgon kreeg aangeboden. De gamay en de chardonnay druiven voor de Beaujolais van Jadot worden altijd met de hand geoogst. Alleen rijpe en onbeschadigde druiven komen na een strenge selectie aan de sorteertafel of 'table de tri' voor verwerking in aanmerking. Bij de vinificatie van de Beaujolaiswijnen wordt elke vorm van menselijk ingrijpen bij Jadot tot een minimum beperkt. Er wordt volledig vertrouwd op de natuur. Dus wordt niet gewerkt met industriële gisten, is macération carbonique uit den boze - de 'hoed' op de most wordt af en toe ondergedompeld om alle aroma's, kleur- en smaakextracten uit de druif te weken - en beïnvloeden de wijnmakers de temperatuur tijdens inweking en gisting nauwelijks. Iedere Beaujolaiswijn wordt bovendien apart gevinifiëerd en behoudt daardoor zijn eigen typische kenmerken (terroir).
Meer informatie
Land Frankrijk
Wijnhuis Louis Jadot
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Medium-body
Streek Bourgogne
Domein Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.
Verpakking 6 flessen in een doos
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!