Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

Gaja 'Rossj Bass' Angelo Bianca

Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Goed geparfumeerde wijn met geuren van citrusfruit, honing en bloemen. Met voldoende spanning, de juiste zuurbalans en fris-sprankelende afdronk kan deze wijn met gemak gerekend worden tot de elegantste van de wereld. Voor wie veel geduld heeft: vijf jaar flesrijping is aan te raden. Combineer deze heerlijke wijn eens bij gevogelte of visgerechten!

Op voorraad
SKU
63
€ 66,50
Rossj-Bass Angelo Gaja Bianca

In 1984 startte Angelo met de aanplant van chardonnay op het 4 hectare tellende perceel Rossj. Deze wijngaard met arme hard vulkanische grond ligt op 300 meter boven de zeespiegel en is genoemd naar Gaja’s dochter Rossana. De handgeplukte druiven van dit land in combinatie met die van Bass, een gaardje met minder compacte grond van iets meer dan een hectare op 250 meter boven zeeniveau, werden gebruikt voor de witte Langhe DOC Rossj-Bass. 
Sinds 1991 wordt ook gebruik gemaakt van handmatig geoogste druiven uit een andere
wijngaard gelegen in Serralunga op 400 meter hoogte, met een bodem van kalkhoudende klei.
Dit verklaart de aantekening op het etiket: e altri vegneti di proprieta.
De gisting van de chardonnay en klein deel sauvignon geschiedt in temperatuur gecontroleerde tanks en neemt vier weken in beslag. Daarna wordt de wijn overgestoken op nieuwe en gebruikte eiken fusten van 225 liter waar hij 6 tot 7 maanden rijpt. Gedurende deze periode vindt ook de malolactische of melkzure gisting plaats.
Hierna is een goed geparfumeerde, naar citrusfruit, honing en bloemen geurende wijn ontstaan. Met voldoende spanning, de juiste zuurbalans en frissprankelende afdronk kan deze witte Italiaan met gemak gerekend worden tot de elegantste van de wereld. Voor wie veel geduld heeft: vijf jaar flesrijping is aan te raden.
Meer informatie
Jaar 2018
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Chardonnay
Kenmerk Medium wijn
Streek Piemonte
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!