Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting
Sale!

San Marzano, Salento IGP, F Negroamaro

100% Negroamaro.

Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.

Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen.

Op voorraad
SKU
MARZ11019
Aanbiedingsprijs € 20,65 Normale prijs € 23,89
2019 "F" Negroamaro, Salento IGP
Meer informatie
Kleur ROUGE
Jaar 2019
Alcohol % 12,00
Inhoud 0,75
Land Italie
Wijnhuis San Marzano
Druivensoort Negroamaro
Spijs Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen.
Temperatuur De ideale serveertemperatuur is rond de 18 graden Celsius.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt volledig manueel in de laatste week van september.
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en rotsgesteente.
Opbrengst Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Vini Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Negroamaro rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Kaukakische eiken.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!