Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Ramon Roqueta

Ramon Roqueta

Familiebedrijven – ook in de wijnbouw – beginnen doorgaans kleinschalig. Maar soms neemt het succes een vlucht en groeien ze uit tot grote bedrijven met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders in verschillende herkomstgebieden. Het Catalaanse Ramón Roqueta is daarvan een goed voorbeeld. Maar het mooie aan dit familiebedrijf is dat ze ondanks hun grootschaligheid hun oorspronkelijke roots nooit verlaten hebben.

Al in de twaalfde eeuw was de familie Roqueta actief in de wijnbouw in hun geboortestreek Pla de Bages in het uiterste noorden van Catalunya. Toen Don Ramón Roqueta daar in 1898 een winkel opende om zijn wijn te verkopen, werd de wijnproductie voor het eerst een commerciële aangelegenheid. De wijnen waren zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya.

Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen. Hun wijnen zijn zuiver en hebben een modern, fruitig karakter. Tegelijkertijd zijn ze gemaakt van authentieke druiven uit de streek en is in iedere fles de specifieke herkomst terug te proeven.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina