Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Montgravet Sauvignon

Sauvignon Blanc 

Helder groengeel van kleur. Intens en fruitig, met heerlijke aroma's van groene appel en grapefruit. De smaak is zeer verfrissend in de mond met helder citrusfruit in de lange afdronk.

Licht gekoeld te serveren als aperitief, of met een lichte risotto met venkel, citroen en rucola, Caesar salade of warme geitenkaas salade.

Op voorraad
SKU
K0607070
€ 8,25

Weetje: Het merk Montgravet is een verwijzing naar de bijzondere terroirs waar de wijn verbouwd wordt. De wijnstokken staan namelijk aangeplant op een zuidhelling genaamd ‘Mont’, op kleigrond die grotendeels bestaat uit kiezels, oftewel ‘Gravet’.

Meer informatie
Score In de Grote Hamersma beoordeeld met een 8.
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 11,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Montgravet
Druivensoort Colombard, Sauvignon
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Licht gekoeld te serveren als aperitief, of met een lichte risotto met venkel, citroen en rucola, Caesar salade of warme geitenkaas salade.
Streek Côtes de Gascogne
Gebied Côtes de Gascogne
Domein De rode en rosé-wijnen van Montgravet zijn afkomstig uit de Languedoc. De Montgravet Sauvignon komt uit de de Côtes de Gascogne, een gebied aan de kust van de Atlantische Oceaan ten noorden van de Bordeaux. De Gascogne staat vanwege zijn koele klimaat bekend om zijn frisse en aromatische witte wijnen. Voorheen werd in dit gebied vooral Armagnac geproduceerd, maar tegenwoordig worden deze druiven vooral gebruikt voor de productie van witte wijn met vaak een uitstekende pirjs- kwaliteitverhouding. Ook sauvignon blanc doet het in dit koele gebied uitstekend en levert in het geval van Montgravet een sappige en aromatische wijn op.
Bodem De bodem is alluviaal en bestaat uit zand, grind en klei.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een relatief koel klimaat door de invloed van de Atlantische Oceaan.
Vini De druiven worden ‘s nachts geplukt, gekoeld, ontsteelt en ingeweekt in RVS. Na de vergisting verblijft de ongefilterde wijn een paar maanden op zijn bezinksel.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts