Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Bernardus 'Monterey County' Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

In de neus aroma’s van grapefruit geaccentueerd door minerale nuances. De prachtig rijke smaak vertoont heldere, tropische fruitsmaken met tonen van limoen en grapefruitschil. De wijn is rijk, maar perfect in balans met een knapperige, verfrissende zuurgraad.

Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis, wit vlees, gevogelte en salades.

Op voorraad
SKU
F8532600
Aanbiedingsprijs € 20,95 Normale prijs € 23,95
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Verenigde Staten
Wijnhuis Bernardus
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Ideaal als aperitief, maar ook een goede combinatie met vis, wit vlees, gevogelte en salades.
Temperatuur 10°C – 12°C
Streek Californië
Gebied Central Valley
Domein In 1989 verwierf Ben Pon een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ambitieus als Pon is, produceert hij wijnen die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Bordeaux. Extra info: Ben Pon had een passie voor racewagens en hij won! Ben Pon genoot van kleiduivenschieten en haalde hiermee de Olympische Spelen. Ben Pon’s Sauvignon Blanc 2005 is uitgekozen tot de allerbeste van de hele Verenigde Staten. En nu is het zijn droom om een rode wijn te maken die gelijk staat aan het beste wat uit Bordeaux komt. De Nederlandse eigenaar Ben Pon ziet wijn als een kunst. Indianen geloofden dat alle dingen in de natuur heilig waren en onderling met elkaar in verbinding stonden. Dit respect voor evenwicht van de natuur vind je terug in de Bernardus wijngaarden van Ben Pon. En dat proef je! Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. “Ben Pon wilde in Amerika wijnen maken die zich kunnen meten met de beste wijnen van de wereld. ‘En’, zei hij , ‘ik wil dat de wijnen bereikbaar zijn voor iedereen. Misschien niet elke dag, maar wel elke dag die je mooier wil maken’. Voor mij was dat zo’n kans die maar een keer in je leven voorbijkomt. Ik heb met alles wat ik in mij heb gewerkt aan een wijncollectie die voldoet aan de ambitie van Ben. Ik geloof wel dat hij vond dat ik daarin geslaagd ben.” Aldus Robert van de Wallen. De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Bodem De wijngaard heeft met zijn perfecte combinatie van een zanderige, goed doorlatende bodems en een warm, luchtige klimaat bewezen de ideale plek te zijn om Sauvignon Blanc te verbouwen.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaarden zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een “Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt. De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De koele wind en de mist zorgt voor een langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en zuurgraad. De Sauvignon Blanc-druiven voor deze wijn zijn afkomstig van Griva Vineyard in Arroyo Seco AVA, en Michael Griva, wijngaard manager van Griva Vineyard, heeft hier voor Bernardus een speciaal blok aangeplant met de beroemde ‘Musqué’-kloon van Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc ‘Musqué’, wat een Frans woord is voor ‘zeer aromatisch’, wordt erkend als de meest expressieve kloon van Sauvignon Blanc. Bernardus voegt ook nog Semillon toe, afkomstig van de Griva Vineyard, om rijkdom en complexiteit aan deze voortreffelijke wijn toe te voegen.
Vini De druiven worden met de hand geplukt op verschillende rijpheidsniveaus om een breed palet aan smaken en zuurgraad te hebben voor de uiteindelijke blend. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een lage temperatuur en de wijn rijpt vervolgens enkele maanden in grote, neutrale 30 jaar oude Franse eikenhouten vaten om de integratie van smaken te stimuleren.

No Related Posts