Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Rocca delle Macìe

Rocca delle Macìe
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De geschiedenis van Rocca delle Macìe is eigenlijk het verhaal van Italo Zingarelli. Hij groeide als kind op in Rome en raakte gefascineerd door het fenomeen film dat aan het begin van de vorige eeuw in opkomst was. Geen wonder dat de jeugdige Italo na zijn schooltijd in de jaren dertig ging werken in de filmindustrie van zijn stad. Hij begon als loopjongen, deed later de belichting en schopte het vervolgens tot assistent-regiseur.

Toen na de Tweede Wereldoorlog de filmindustrie pas echt op gang kwam was Italo inmiddels al filmproducent. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van wat we nu de spagetti-westerns noemen. Hij ontdekte daarvoor zelfs twee jonge acteurs, die wereldberoemd zouden worden. Terrence Hill en Bud Spencer vormden als hoofdrolspelers nog jaren lang een succesvol duo in een reeks van humoristische vechtfilms. Het geld dat Italo met het maken van deze films verdiende investeerde hij in het noordelijk gelegen Toscane.

In de jaren zeventig was dit een zeer rurale en rustige streek waar nauwelijks een toerist te vinden was en niemand van buitenaf wilde wonen. Italo kocht net boven Sienna bij het stadje Castellina een boerenbedrijf uit de veertiende eeuw met een grote lap grond met olijfbomen, koeien en graan. Met het idee om wijn te gaan maken prepareerde de voormalig filmmaker grote percelen door ze rotsvrij te maken en te nivelleren. Druivenstokken werden aangeplant en het landgoed kreeg zijn uiteindelijke naam: Rocca delle Macìe, naar de grote hopen steen, die verzet moesten worden om wijnbouw mogelijk te maken.

In 1978 werden de eerste wijnen verkocht aan de plaatselijke horeca en niet lang daarna had Zingarelli zijn ‘Rocca’ op de internationale kaart gezet.

In 1989 kreeg Sergio Zingarelli, Italo’s oudste zoon, de verantwoording over het familiebedrijf. Opvallend is dat onder zijn bezielde leiding de kwaliteit van de wijnen van Rocca aanzienlijk blijft toenemen. Nog steeds blijkt iedere jaar het oude te overtreffen. Tegenwoordig bestaat een derde van het 600 hectare tellende landbouwbedrijf uit wijngaarden. Die liggen verspreid over diverse Toscaanse herkomstgebiedjes.