Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Rocca delle Macìe Chianti Vernaiolo

Sangiovese (90%) | Canaiolo (5%) | Merlot (5%)

Levendige robijnrode wijn met veel rijp rood fruit, frisheid en een volle, sappige smaak.

Licht gekoeld serveren bij wit vlees, charcuterie, pizza en diverse pasta's.

Op voorraad
SKU
K2010394
€ 12,00

Weetje: Vernaiolo komt van het Latijse woord vernāle, wat lente betekent en refereert aan de periode waarin Chianti traditioneel werd gebotteld. De Vernaiolo is nog altijd klaar voor consumptie in de lente na de oogst.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2022
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Rocca delle Macìe
Druivensoort Canaiolo, Merlot, Sangiovese
Kenmerk Medium-body
Spijs Licht gekoeld serveren bij wit vlees, charcuterie, pizza en diverse pasta's.
Streek Toscane
Gebied Chianti
Domein Rocca delle Macìe werd opgericht door Italo Zingarelli, een kleurrijke persoonlijkheid die zijn fortuin had vergaard als bokser en als producent van spaghettiwesterns. Met dat fortuin besloot hij zijn dromen waar te maken en zo kocht hij in 1973 een boerderij uit de veertiende eeuw in het hartje van de Chiantistreek. Daar streek hij met zijn familie neer en beplantte hij zijn eerste wijngaarden. Rocca delle Macìe groeide uit tot een eigenzinnig bedrijf met 600 hectare wijngaarden rond Castellina in Chianti en in andere Toscaanse herkomstgebieden, waaronder de Maremma. Sinds 1985 heeft Italo’s jongste zoon Sergio de leiding en heeft hij het domein met veel succes ontwikkeld en uitgebreid. Ook zijn zuster Sandra en zijn zoon Andrea zijn - naast andere leden van de familie Zingarelli - actief in het wijnbedrijf. Rocca delle Maciè maakt naast klassieke Chiantiwijnen ook een aantal moderne witte en rode blends van lokale en internationale druiven.
Bodem De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een mediterraan klimaat met droge, warme zomers.
Vini Na een schilinweking van 10 tot 12 dagen worden de druiven apart vergist. Na assemblage en botteleling in de lente is de wijn klaar voor consumptie.

No Related Posts