Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Croft Fine Tawny Port

Touriga Francesa | Touriga Nacional | Tinta Roriz

Levendige taankleurige port met aroma’s van rijp en zacht fruit zoals vijgen en pruimen, specerijen en een hint van hout. De smaak is, vol soepel en rond met rijk en jammig fruit.

Serveer licht gekoeld als dessertwijn bij amandelgebak, bessenfruit en pure chocolade. Ook lekker bij rijke blauwschimmelkazen of een schaaltje walnoten of geroosterde amandelen. En natuurlijk op zichzelf, als afsluiting van een mooi diner.

Op voorraad
SKU
K6002003
€ 12,05
Croft Fine Tawny Port Douro, Portugal Klimaat/Terroir Een klimaat met warme zomers en koude winters. De port is een blend van wijnen uit de Baixo en Cima Corgo. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen. Vinificatie De port is een blend van houtgerijpte ports dit 3 jaar hebben gerijpt in eikenhouten vaten van 650 liter. Daarna worden ze in de juiste verhoudingen geblend. Druiven touriga francesa, touriga nacional, tinta roriz Alcohol percentage 20,00% Geur & Smaak Levendige taankleurige port met aroma’s van rijp en zacht fruit zoals vijgen en pruimen, specerijen en een hint van hout. De smaak is, vol soepel en rond met rijk en jammig fruit. Serveersuggestie Serveer licht gekoeld als dessertwijn bij amandelgebak, bessenfruit en pure chocolade. Ook lekker bij rijke blauwschimmelkazen of een schaaltje walnoten of geroosterde amandelen. En natuurlijk op zichzelf, als afsluiting van een mooi diner.
Meer informatie
Kleur Rouge
Alcohol % 20
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Croft
Druivensoort Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Gerecht Dessert
Kenmerk Volle wijn
Spijs Serveer licht gekoeld als dessertwijn bij amandelgebak, bessenfruit en pure chocolade. Ook lekker bij rijke blauwschimmelkazen of een schaaltje walnoten of geroosterde amandelen. En natuurlijk op zichzelf, als afsluiting van een mooi diner.
Streek Douro
Domein Croft is een van de oudste portshippers uit de Douro en een onafhankelijk familiebedrijf. Het werd opgericht in 1588 en geniet nog altijd een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit van verweerd graniet en leisteen. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. Croft is beroemd om zijn gerijpte Tawny’s en Vintage Ports. Daarnaast was Croft de bedenker van Pink Port, een friszoete rosé-port met een veelzijdige inzetbaarheid.
Bodem Het terroir kent elementen van verweerd graniet en leisteen.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters. De port is een blend van wijnen uit de Baixo en Cima Corgo.
Vini De port is een blend van houtgerijpte ports dit 3 jaar hebben gerijpt in eikenhouten vaten van 650 liter. Daarna worden ze in de juiste verhoudingen geblend.

Related Posts