Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Delaire Graff Estate Botmaskop

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Malbec.

Krachtige maar fluweelzachte wijn met klassieke aroma’s van donker bessenfruit, kruiden en cassis. Tannines zijn mooi rond en de afdronk is intens aanhoudend.

Gegrild vlees, diverse Mediterrane gerechten en harde kazen.

Op voorraad
SKU
2008855
€ 35,70

Weetje: Botmaskop, een verbastering van Bootmanskop, is het uitkijkpunt vanwaar de lokale boeren werden geattendeerd op binnenvarende schepen en dus handelsmogelijkheden voor hun versproducten.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Delaire
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Volle wijn
Spijs Gegrild vlees, diverse Mediterrane gerechten en harde kazen.
Streek Stellenbosch
Gebied Western Cape
Domein Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.
Bodem De water vasthoudende bodem en de verkoelende zeebries, scheppen goede condities voor wijnbouw.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De wijngaarden liggen tussen de 300 en 500 meter boven de zeespiegel.
Vini De zorgvuldig geselecteerde druiven worden ontsteeld en ongekneusd vergist en regelmatig ondergedompeld. Daarna rijpt de wijn in Franse eiken vaten.

No Related Posts