Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Despagne Naujan et Postiac Rouge

Merlot | Cabernet Franc

De uitnodigende en fruitige neus toont delicate aroma's van cassis, bosbessen en zwarte kersen. In de mond vinden we dankzij de tannines, een Bordeaux met veel structuur die het fruit ondersteunen. Impressies van zoethout en toast dragen bij tot de complexiteit.

Serveer hem bij grillades, stoofpotjes en gerijpt vlees. FRAARG

Op voorraad
SKU
Despagne Naujan et Postiac Rouge
€ 36,95
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2016
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Tour de Mirambeau/Despagne
Druivensoort Cabernet Franc, Merlot
Spijs Serveer hem bij grillades, stoofpotjes en gerijpt vlees.
Temperatuur 15°C – 17°C
Streek Bordeaux
Domein De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mers gebied van de Bordeaux. Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakte wijnen waarin echter wel het karakter van de wijnstreek te herkennen is. Zeker sinds broer en zus Thibault en Basaline, samen met diens man Eric, de leiding van vader Jean-Louis hebben overgenomen, is er veel veranderd. Beetje bij beetje is het drietal erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en hun eigen weg te kiezen. Zo hebben ze naast de Mirambeau-serie ook een tweetal pure wijnen ontwikkeld die niet binnen de regels van de AOP vallen maar wel voor 100 procent het terroir weerspiegelen waarop de druiven groeien.
Bodem De druiven komen van een dicht beplante wijngaard met een bodem van kalksteen en klei in Naujan-et-Postiac.
Opbrengst Er staan zo'n 10,000 ranken per hectare. De opbrengst wordt beperkt tot 1,2 kg per rank.
Expo De gronden worden op een mechanische manier bewerkt om ze beter te verluchten en er wordt veel aandacht geschonken aan de biodiversiteit en het ecologisch evenwicht in en rond de wijngaarden.
Vini De pluk gebeurt manueel. Bij aankomst aan de wijnkelder worden de trossen ontrist en ondergaan ze nog een extra selectie. De fermentatie, die op gang komt door de inheemse gisten, gebeurt in betonnen cuves. De malolactische fermentatie en 16 maanden duren rijping nemen plaats in 225 liter vaten van Franse eik.

No Related Posts