Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

Domaine des Diables Sainte Victoire l’Hydropathe rosé

Domaine des Diables L'Hydropathe Rosé Provence, Frankrijk Klimaat/Terroir Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen. Vinificatie Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 6 maanden op zijn gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen. Druiven syrah (60%), grenache (40%) Alcohol percentage 13,00% Geur & Smaak Deze elegante, kruidige wijn geurt en smaakt naar rijpe rode vruchten. Zijn aangename mineraliteit en lange afdronk onderscheiden zich van zijn lichtere broers. Serveersuggestie Te serveren als aperitief en of bij zomerse salades. Weetje Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijzen. #miprose #hydropathe

Guillaume en Virginie Philip timmeren qua duurzame wijnbouw behoorlijk aan de weg! Elk jaar weer zetten zij nieuwe stappen om de wijngaarden nóg milieuvriendelijker te bewerken en het ecosysteem te beschermen en zelfs te laten floreren. Hun inzet en commitment zijn onlangs door het Franse Ministerie van Landbouw beloond met de officiële HVE-certificering niveau 3, een label dat wordt uitgereikt aan land- en wijnbouwbedrijven die de duurzame bewerking van hun land op het hoogste niveau hebben doorgevoerd. Het HVE-label zal vanaf oogstjaar 2020 op de flessen van Domaine des Diables prijken. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers: behoud van biodiversiteit plant- en gewasbeschermingsmethoden aard en toepassing van bemesting water management Onnodig om toe te voegen dat al deze maatregelen van Domaine des Diables de smaak van de wijnen alleen maar ten goede zullen komen! Vintage 2020 is er dan ook weer een om naar uit te kijken, maar daarover later meer…..
Op voorraad
SKU
573
€ 21,25

Domaine des Diables Sainte Victoire l’Hydropathe rosé Côtes de Provence, Frankrijk 

Klimaat/Terroir Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen. 

Vinificatie Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het zo’n 4 maanden op zijn gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen. 

Druiven Syrah & Grenache Geur & Smaak Deze elegante, kruidige wijn geurt en smaakt naar rijpe rode vruchten. Zijn aangename mineraliteit en lange afdronk onderscheiden zich van zijn lichtere broers. 

Serveersuggestie Te serveren als aperitief en of bij zomerse salades. 

Weetje Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijze

Meer informatie
Kleur ROSE
Jaar 2020
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Syrah (Shiraz)
Gerecht Salades
Kenmerk lichte wijn
Streek Provence
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!