Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine des Diables Sainte Victoire l’Hydropathe rosé

Syrah (60%) | Grenache (40%)

Elegant, droog en krachtig met aroma's van rijp rood fruit, veel mineraliteit en een lange afdronk.

Ideale wijn bij gegrild wit en rood vlees met veel groene kruiden, spicy gerechten zoals paella, couscous en verschillende soorten oosterse (roerbak)gerechten.

Op voorraad
SKU
K0592038-1
€ 23,05

Weetje: Domaine des Diables beschouwt deze bijzondere wijn als het summum van Provence rosé. De wijn won al diverse prijzen.

Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 2023
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Guillaume & Virginie Philip
Druivensoort Grenache, Syrah
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Ideale wijn bij gegrild wit en rood vlees met veel groene kruiden, spicy gerechten zoals paella, couscous en verschillende soorten oosterse (roerbak)gerechten.
Streek Provence
Domein Domaine des Diables is eigendom van Guillaume & Virginie Philip - welbekend van MIP. Dit zestien hectare tellende wijndomein ligt aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van verfijnde, evenwichtige wijnen. Viginie en Guillaume hebben de wijngaarden vanaf het begin duurzaam bewerkt. De percelen staan permanent onder invloed van twaalf verschillende winden - waaronder de Mistral. Deze winden, in combinatie met het warme, droge klimaat, voorkomen de ontwikkeling van nagenoeg alle schimmelziekten en het gebruik van bestrijdingsmiddelen is dus nauwelijks nodig. De natuurvriendelijke aanpak en het gebruik van de modernste vinificatietechnieken levert heerlijk zuivere wijnen op. Met name hun rosé's zijn ongekend populair.
Bodem De bodem bevat kalk, zand, rode klei en stenen.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een mediterraan klimaat met hete droge zomers en tamelijk milde winters.
Vini Na de persing vergist de most in gekoelde tanks. Daarna rijpt de wijn nog zo’n zes maanden op zijn gistbezinksel.

No Related Posts