Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Duo Des Mers Sauvignon-Viognier

Sauvignon Blanc (70%) | Viognier (30%)

Een lichtgekleurde wijn met een frisse stuivende aromatische expressie. Geuren van appel en citroen in combinatie met rijpe ananas en een hint van karamel.

Te serveren als aperitief, in combinatie met een frisse salade met gegrilde kip of een pasta carbonara.

Op voorraad
SKU
K0607015
€ 9,55

Weetje: De naam ‘Duo des Mers’ is geïnspireerd op de twee verschillende herkomstgebieden waar de wijn vandaan komt. Hierbij zijn de ‘Mers’ de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 11,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Sauvignon Blanc, Viognier
Gerecht Gevogelte
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren als aperitief, in combinatie met een frisse salade met gegrilde kip of een pasta carbonara.
Streek Languedoc - Roussillon
Domein Duo des Mers is een wijn waarvan de druiven afkomstig zijn van twee verschillende gebieden in Frankrijk. De sauvignon blanc wordt verbouwd in het relatief koele Gascogne. Dit gebied staat onder invloed van de verkoelende oceaanwind. De viognier wordt verbouwd in de Languedoc en staat onder invloed van de warmere Middellandse Zee. De sauvignon blanc geeft de wijn frisheid, terwijl de viognier volle rijpe tonen geeft. Het samenstellen van een wijn uit twee verschillende gebieden heeft in Frankrijk, vanwege strenge regelgeving, tot gevolg dat de wijn gedeclasseerd moet worden tot een landwijn: Vin de France.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De twee verschillende druivenvariëteiten komen van verschillende gebieden. De sauvignon blanc komt uit een koel gedeelte van de Gascogne, terwijl de viognier aangeplant staat in de warmere Languedoc.
Vini De druiven worden in een relatief vroeg stadium geoogst voor frisse aroma's. Dit proces vindt ’s nachts plaats als de temperatuur is gedaald. Het druivensap fermenteert op een lage temperatuur die dagelijks wordt gecontroleerd.

No Related Posts