Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Riesling

Helder bleekgele wijn met een stuivende en fruitige neus. De smaak is vol en krachtig, maar ook delicaat, fris en sappig.

Goed inzetbaar bij vis, fruits de mer, gerechten met kip, asperges, exotische gerechten en, uiteraard, Elzasser specialiteiten zoals Flammkuchen en zuurkool.

Op voorraad
SKU
K0342099
€ 15,80

Weetje: De druiven voor deze Réserve wijn komen uit Bergheim die Lorentz bij zijn speciale boeren koopt. Hierdoor blijft de frisse stijl van het huis gewaarborgd.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 12.50
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Riesling
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Goed inzetbaar bij vis, fruits de mer, gerechten met kip, asperges, exotische gerechten en, uiteraard, Elzasser specialiteiten zoals Flammkuchen en zuurkool.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem Kalk-, mergel-, en gipsbodems.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim.
Vini Op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

No Related Posts