Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Le Cabanon des Alexandrins Viognier

Viognier (100%)

Lichtgeel en aromatisch met witte bloemen, peer, perzik en limoen. De smaak is zowel rijk als fris met verfijnde zuren en een mooie spanning. De afdronk is fris en mineralig.

Een heerlijk en bijzonder aperitief, maar ook fijn bij gerechten uit de Oosterse keuken.

Op voorraad
SKU
K0570118
€ 12,85

Weetje: De druiven voor deze wijn komen van speciale wijngaarden in het noorden van de ardeche en de westkant van de Rhône.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 13,50
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Alexandrins
Druivensoort Viognier
Spijs Een heerlijk en bijzonder aperitief, maar ook fijn bij gerechten uit de Oosterse keuken.
Streek Rhône
Gebied Rhône
Domein Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijk Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in CrozesHermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.
Expo Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De viognierdruiven voor deze wijn zijn voor het grootste deel afkomstig van hooggelegen wijngaarden in de Ardèche.
Vini De druiven ondergaan een koude schilinweking en worden dan vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt gebotteld in het voorjaar na de oogst.

No Related Posts