Heerlijk in combinatie met klassieke gerechten zoals ossobucco, risotto met truffels of in combinatie met pasta funghi. Door de hoge zuurgraad is deze Barolo ook heerlijk met typische Italiaanse gerechten met tomatensaus.
Domein
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO
II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn
achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn
moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is
bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great
terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo
spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn
er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde
vinificatiematerialen in een nieuw jasje zoals terracotta amfora's, nieuwe
wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn
maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de
eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel
klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen
Bodem
De druiven voor de Barolo Monvigliero zijn
afkomstig uit de Monvigliero cru in de gemeente Verduno. De bodem
bestaat hier voornamelijk uit kalksteen en krijt.
Verpakking
per stuk
Noot
De wijnstokken van de Monvigliero-wijngaard zijn
aangeplant tussen 1969 en 1979.
Vini
De wijn wordt vergist in betonnen wijnvaten waarna hij
24-36 maanden rijpt in grote eikenhouten vaten. Pas na 38 maanden
verlaat deze Barolo de kelders van Poderi Luigi Einaudi.
Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden