Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Matsu 'El Viejo' Vegan

100% Tinto de Toro (lokale Tempranillo).

Matsu El Viejo wordt gelimiteerd geproduceerd. De wijn heeft een dieprode kleur met paarse gekleurde tinten. De geur is intens met aroma’s van rijp rood fruit, noten, specerijen en herkenbare houttonen. De wijn is vol in de mond, rijk, kruidig met rood fruit en ronde tannines, gevolgd door een lange complexe afdronk waarin het rijpe fruit prachtig combineert met de zachte houttonen. Een unieke wijn, die nationaal- en internationaal al vele bekroningen heeft ontvangen.

Matsu El Viejo is een unieke begeleider van rijke vleesgerechten, lamsvlees, wild en stoofgerechten, maar ook als afsluiter van een fantastisch diner bij een mooie selectie rijke kaassoorten. 

Niet op voorraad
SKU
6459/19
€ 33,75
Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 15
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Vintae
Druivensoort Tempranillo
Streek Toro
Oogst De oogst is volledig met de hand in de eerste 15 dagen van oktober als de druiven volledig rijp zijn.
Domein In 1999 besloot José Miguel Arambarri uit La Rioja om het bedrijf van zijn voorouders opnieuw op te bouwen en zijn eerste wijngaard te planten. Binnen de kortste keren zouden er nog veel meer wijngaarden, wijnen en wijnhuizen zijn met de integratie van zijn zonen, José Miguel en Ricardo, met een duidelijk doel: de wijnmarkt innoveren. Vintae wil de industrie van het land wakker schudden door de diversiteit te tonen waarvan zij geloven dat het zijn reputatie als een toonaangevende premiumproducent in de komende twee decennia zal bevestigen. Beginnend als een bescheiden familiewijnmakerij in Rioja, heeft Vintae zich het afgelopen decennium ontwikkeld tot een van de meest dynamische multiregionale producenten in Spanje onder begeleiding van de broers Ricardo en José Miguel Arambarri. Het bedrijf produceert nu 12 wijnassortimenten uit heel Spanje en bezit drie wijnmakerijen en werkt samen met meer dan 40 telers in het hele land om de diversiteit van Spaanse terroirs en wijnstijlen te demonstreren. Vintae wordt steeds beter bekend om zijn innovatieve presentatie, met opvallende labelontwerpen, hoge betrokkenheid bij sociale media, dynamische marketing en moderne designgerichte bedrijfsbranding. Vintae algemeen directeur Ricardo Arambarri zei dat dit in tegenstelling staat tot wat veel van de Spaanse wijnindustrie momenteel doet'.
Vini De druiven worden zacht geperst in een pneumatische pers, waarna een natuurlijke vergisting plaatst vind in kleine betonnen tanks. De wijn krijgt een houtrijping van 16 maanden op nieuwe Frans eikenhouten vaten, waarna de wijn wordt gebotteld zonder filtratie om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.

No Related Posts