Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Prinz Hallgartener Riesling Kabinett Trocken

Op voorraad
SKU
Prinz Hallgartener Riesling Kabinett Trocken
€ 17,85
Prinz Hallgartener Riesling Kabinett Trocken Rheingau, Duitsland KLIMAAT & TERROIR Warme zomers, milde winters en nevelige herfstdagen. Het terroir bestaat voornamelijk uit stenige bodems met leem, löss en zand op zuidelijke hellingen langs de oevers van de Rijn. VINIFICATIE Na de oogst wordt meteen geperst. Het sap vergist vervolgens twee maanden tijd op roestvrijstaal waarna de wijn nog enkele maanden op zijn gistbezinksel rijpt. DRUIVEN riesling ALCOHOL PERCENTAGE 13,00% GEUR & SMAAK Een complexe wijn met veel mineraliteit, aroma’s van rijpe citroen en een lange afdronk. SERVEERSUGGESTIE Een spannende gastronomische wijn bij groentegerechten (asperges), salades, vis, krab en licht gevogelte. Ook lekker bij zachte kazen. WEETJE Door de global warming rijpen de druiven in de hoger gelegen wijngaarden in Hallgarten extra mooi en vormen in combinate met de stenige bodem een ideaal microklimaat.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Duitsland
Wijnhuis Prinz
Druivensoort Riesling
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Een spannende gastronomische wijn bij groentegerechten (asperges), salades, vis, krab en licht gevogelte. Ook lekker bij zachte kazen.
Streek Rheinhessen
Gebied Rheingau
Domein Het wijngoed van Sabine en Fred Prinz ligt in de gemeente Hallgarten, het hoogst gelegen deel van de Rheingau. Aanvankelijk was hun domein anderhalve hectare groot, tegenwoordig strekken de ruim tien hectare zich uit over de Hallgartener Hendelberg, Jungfer en Schönhell. Daarvan is negentig procent beplant met riesling, de rest met spätburgunder. De hoogst gelegen wijngaarden zijn samengesteld uit harde gesteenten zoals kiezel, zandsteen en leisteen. Deze bodems leveren doorgaans loepzuivere en die karakteristiek mineralige Rheingau rieslings op. De zand-, leem- en kalkrijke lager gelegen percelen brengen volronde en krachtige wijnen voort. Weingut Prinz is lid van het Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts- weingüter (VDP) en synoniem geworden voor fantastische wijnen die uitblinken in elegantie en verfijning. Beter dan onze Duitse collega’s kunnen wij het zelf niet zeggen: “...wenn der Prinz so weitermacht, dann wird er irgendwann ein Fürst.”
Bodem Het terroir bestaat voornamelijk uit stenige bodems met leem, löss en zand op zuidelijke hellingen langs de oevers van de Rijn.
Verpakking per stuk
Expo Warme zomers, milde winters en nevelige herfstdagen.

No Related Posts