Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Radford Dale Chardonnay

Chardonnay

Mineraliteit met frisse lime- en citrustonen. Goed geïntegreerd hout. Elegant en intens.

Geweldig in combinatie met gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen.

Op voorraad
SKU
K2007299
€ 24,30

Weetje: De opvoeding van Alex Dale in de Bourgogne heeft een sterke invloed gehad op het maken van deze chardonnay. Deze chardonnay is dan ook gemaakt in Bourgogne-stijl.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Radford Dale
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Mineralig
Spijs Geweldig in combinatie met gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen.
Streek Stellenbosch
Domein Radford Dale werd opgericht met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en natuurlijk Zuid-Afrika zelf. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford werkte jarenlang in Barossa Valley voor hij terugkeerde naar Zuid-Afrika. Dale werkte samen Edouard Labeye, gevierd wijnmaker uit de Rhône en adviseur voor vele Franse topproducenten. Radford Dale is kortom een ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De wijngaarden liggen in Helderberg, Stellenbosch, Elgin en Paardeberg. Van onder meer chenin blanc, pinot noir en syrah maakt Radford Dale pure wijnen van hoge, maar betaalbare kwaliteit. De wijnen van Radford Dale krijgen scoren regelmatig in de in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.
Bodem De bodem is rijk aan graniet.
Expo De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg en de Polkadraai heuvels. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.
Vini De druiven worden met de hand geplukt bij zonsopgang. Nadat hij 9 maanden op de gistcellen rijpt, wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts