Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Radford Dale Chardonnay

Mineraliteit met frisse lime- en citrustonen. Goed geïntegreerd hout. Elegant en intens.
Op voorraad
SKU
2007299
€ 16,90
De opvoeding van Alex Dale in de Bourgogne heeft een sterke invloed gehad op het maken van deze chardonnay. Deze chardonnay is dan ook gemaakt in Bourgogne-stijl.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Radford Dale
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Volle wijn
Spijs Geweldig in combinatie met gegrilde kreeft met gesmolten boter en verse citroen.
Streek Western Cape
Gebied Western Cape
Domein Radford Dale werd in 1998 opgericht door pioniers Ben Radford en Alex Dale. Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in respectievelijk Barossa Valley en de Bourgogne, besloten Radford en Dale terug te keren naar Zuid-Afrika om daar aan de basis te staan van de Zuid-Afrikaanse wijnrevolutie. Radford Dale is inmiddels een team dat bestaat uit drie internationale investeerders uit het Verenigd Koninkrijk, Australië en Frankrijk, samen met lokale partners Heather Whitman, Kathleen Krone, Andy Openshaw en Jacques de Klerk (verantwoordelijk voor wijnbouw en vinificatie). Het wijnhuis opereert zeer duurzaam en produceert sinds de aankoop van hun gecertificeerde Organic Estate in Elgin 100% biologische wijnen. De wijngaarden liggen verspreid over de West-Kaap: van de hellingen van de Helderberg in Stellenbosch tot aan de bergen van het koele Elgin. Radford Dale verbouwt hier onder andere chenin blanc, pinot noir en syrah en was het eerste wijnhuis dat in 20 jaar tijd gamay aanplantte.
Bodem De wijngaarden bevinden zich op de Zuidoostelijke en Zuidwestelijke hellingen van de Helderberg en de Polkadraai heuvels. De bodem is rijk aan graniet. Winters zijn koel en regenachtig, het voorjaar is zeer winderig en de zomers zijn droog en heet.
Verpakking per stuk

No Related Posts