Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Sedosa Blanco

BESTEL 11 flessen.. de 12de is dan gratis!

Viura | Sauvignon Blanc | Verdejo

De wijn heeft zowel tropische geuren, als frisse zuivere aroma’s. Denk dan aan grapefruit en rijpe perzik, maar ook kruisbessen en grassige geuren.

Culinair breed inzetbaar van frisse salade tot gebakken witvis met een salsa verde. Maar ook uitstekend geschikt als aperitief of ongecompliceerde borrelwijn.

Op voorraad
SKU
K0004740 (11+1)
€ 7,45

Weetje: Sedosa betekent ‘silky’ of ‘zijdeachtig’ en refereert aan de zachte smaak van de wijn.

Sedosa is een serie wijnen van het wijnbedrijf van vier oude vrienden die samen oenologie studeerden in Spanje. Na hun studie verloren ze elkaar uit het oog en deden ze alle vier in verschillende wijngebieden op de wereld ervaring op. In elke regio leerden ze alles over verschillende technieken en de eigenschappen van talloze druivenrassen en blends. Na een flink aantal jaren kwamen ze weer bij elkaar in het midden van Spanje, ze bundelden hun kennis en ervaring en richtten samen het ambitieuze wijnbedrijf op waar ze Sedosa maken. Moderne, toegankelijke wijnen voor alledag gemaakt van zorgvuldige geselecteerde druivenrassen.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 12,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Sedosa
Druivensoort Sauvignon Blanc, Verdejo, Viura
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Culinair breed inzetbaar van frisse salade tot gebakken witvis met een salsa verde. Maar ook uitstekend geschikt als aperitief of ongecompliceerde borrelwijn.
Streek Castilla
Domein Sedosa is een serie wijnen van het wijnbedrijf van vier oude vrienden die samen oenologie studeerden in Spanje. Na hun studie verloren ze elkaar uit het oog en deden ze alle vier in verschillende wijngebieden in de wereld ervaring op. In elke regio leerden ze alles over verschillende technieken en de eigenschappen van talloze druivenrassen en blends. Na een flink aantal jaren kwamen ze weer bij elkaar in het midden van Spanje, in Castilië - La Mancha. Ze bundelden hun kennis en ervaring en richtten samen het ambitieuze wijnbedrijf Sedosa op waar ze moderne, toegankelijke wijnen voor alle dag maken. Sedosa gebruikt hiervoor niet alleen internationale druivenrassen maar ook inheemse Spaanse rassen zoals verdejo, viura (macabeo) en tempranillo.
Bodem Het terroir kent kalkrijke zand- en leemgrond vol met kiezels.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De druiven behouden hun frisse aroma’s door de aanplant op 500 tot 600 meter hoogte. De oogst wordt ’s nachts binnen gehaald en vervolgens gecontroleerd vergist op rvs tanks.

No Related Posts