Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Taylor’s Golden Age 50 Year Very Old Tawny

Touriga Franca | Touriga Nacional | Tinta Roriz

In de neus elegante aroma's van rum en rozijnen, kruidnagel, nootmuskaat en een vleugje gebarsten zwarte peper. Pruimen, kweepeer en abrikoos dansen in de mond terwijl de zeste van citroen en sinaasappel zorgen voor een fris zuurtje.

Een uitstekende begeleider van vele desserts. Combineert goed met smaken van vijgen, amandelen en karamel. Past uitstekend bij een crème brulée of een bord wilde aardbeien.

Op voorraad
SKU
K0071214
€ 250,00

Weetje: Door het rijpen van een halve eeuw in eikenhouten vaten, bereikt deze uitzonderlijke port zijn ‘Golden Age’. De Golden Age is de nieuwste lijn van Taylor’s Port waarmee Taylor’s een Port presenteert die perfect in evenwicht is.

Meer informatie
Kleur Rosso
Alcohol % 20
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Taylor's
Druivensoort Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Gerecht Dessert, Charcuterie, Kaasplankje
Kenmerk Volle wijn
Spijs Een uitstekende begeleider van vele desserts. Combineert goed met smaken van vijgen, amandelen en karamel. Past uitstekend bij een crème brulée of een bord wilde aardbeien.
Streek Douro
Domein Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.
Bodem Het terroir kent elementen van leisteen en schist.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Deze 50 jaar oude Tawny is afkomstig uit de oostelijke gebieden van de Douro-vallei waar een klimaat met zeer warme zomers en koude winters heerst.
Vini Taylor's Golden Age is een blend van ports die vijf decennia in eikenhouten vaten hebben gerijpt. Taylor’s heeft een van de meest uitgebreide reserves van zeer oude vatgerijpte port.

No Related Posts