Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Vignamato Vi di Visciola

Kersen(!) | Sangiovese | Montepulciano

Een bijzondere zoete rode wijn, met paarse schitteringen en een onmiskenbaar aroma van zure kersen en rijpe bramen.

Een bijzondere combinatie met amarenen-ijs of chocolade, maar ook inzetbaar bij harde kazen.

Op voorraad
SKU
K2024020
€ 21,10

Weetje: Deze bijzondere bevanda aromatizzata is gebaseerd op een recept uit de 19e eeuw van oma Amato. Het mag officieel geen wijn heten, omdat wijn louter gemaakt mag worden van vergist druivensap.

Meer informatie
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,50
Land Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Vignamato
Druivensoort Montepulciano, Sangiovese
Gerecht Dessert
Kenmerk Zoete wijn
Spijs Een bijzondere combinatie met amarenen-ijs of chocolade, maar ook inzetbaar bij harde kazen.
Streek Marche
Domein Vignamato betekent ‘wijngaard van Amato’, de naam van de vader van eigenaar Maurizio Ceci. Het is ook een soort samenstelling van vigna en amato, grofweg vertaald als ‘geliefde wijngaard’. Vignamato is al vier generaties in handen van de familie Ceci. Umberto richtte het op, zijn zoon Amato bracht de eerste wijn op de lokale markt en onder leiding van Maurizo en zijn vrouw Serenella groeide het uit tot een toonbeeld voor de streek met excellente wijnen waarin traditie en innovatie op een perfecte manier verenigd zijn. Inmiddels zijn ook Maurizo en Serenella’s kinderen Alessandra, Andrea en Francesco actief in het wijnbedrijf. Mede dankzij hun verfrissende invloed en onbevangen visie blijft Vignamato zijn aanzien vergroten en zijn positie versterken. Vignamato bezit 27 hectare wijngaarden, waarvan 23 is beplant met verdicchio. In het overige deel van de wijngaarden vind je hoofdzakelijk montepulciano, sangiovese en ook wat cabernet sauvignon en merlot.
Bodem De bodem bevat klei, kalksteen en zand.
Verpakking per stuk
Expo Mild klimaat dat wordt beïnvloed door de Adriatische Zee.
Vini In suiker vergiste rijpe kersen worden in de oogsttijd aangevuld met de most van lokale blauwe druiven. Een tweede vergisting volgt en de “wijn” rijpt aansluitend enkele maanden voordat hij gebotteld wordt.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts