Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Von der Leyen Nahe

Rivaner | Riesling | Müller-Thurgau

Lichtvoetige, elegante wijn. Lichtzoet en bloemig met aroma’s van verse muskaatdruiven en exotisch fruit.

Goed gekoeld komt de wijn het beste tot zijn recht. Bijvoorbeeld in combinatie met vis of gevogelte en zelfs met een lichte salade met kalfs- of varkensvlees.

Op voorraad
SKU
K191910
€ 6,75

Weetje: De wijn heeft een laag alcoholpercentage van slechts 8,5% omdat nog niet alle suikers uit het druivensap zijn omgezet in alcohol.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 8.5
Inhoud 0,75
Land Duitsland
Wijnhuis Von der Leyen – Moezel
Druivensoort Müller-Thurgau, Riesling, Rivaner
Gerecht Salades
Kenmerk Zoete wijn
Spijs Goed gekoeld komt de wijn het beste tot zijn recht. Bijvoorbeeld in combinatie met vis of gevogelte en zelfs met een lichte salade met kalfs- of varkensvlees.
Streek Moezel
Domein De in Nederland bekendste Duitse wijnen zijn afkomstig uit Mosel. Net als in de andere wijngebieden langs de Rijn en de zijarmen daarvan zijn de druivenstokken hier vaak aangeplant op langgerekte stroken op de soms zeer steile hellingen van de rivierdalen. De beroemdste wijngemeenten van de Moezelstreek zijn Bernkastel, Zell, Piesport, Wehlen en Graach. In het hart van de Mittelmosel, vlakbij Wehlen besloten eind jaren ’50 een aantal wijnfamilies intensief te gaan samenwerken. Meer bedrijven in de omgeving zagen de voordelen van aansluiting bij deze organisatie en een decennium later was de Winzergenossenschaft Mittelmosel uitgegroeid tot een enorm sterk orgaan dat zich het maken van kwalitatief betere wijnen als doel bleef stellen. Onder het label Von der Leyen worden uitstekende wijnen gepresenteerd.
Bodem De bodem bestaat uit klei, löss en kwarts.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaarden in de Nahe liggen in heuvelachtig terrein in de buurt van het riviertje de Nahe (een zijriviertje van de Rijn).
Vini De vergisting en rijping vinden plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

No Related Posts