Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros ‘Côte de Bouguerots’

Chardonnay

Complexe, geconcentreerde wijn met veel mineraliteit en een volle, robuuste structuur. Verfijnde tonen van citrus en bloemen en een ronde smaak.

Serveer op 12 à 14°C bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.

Op voorraad
SKU
K0400396
€ 113,70

Weetje: De bodem van klei en kiezels werkt als een natuurlijke rem op de groeikracht van de druivenstokken. Hierdoor zijn de rendementen laag en heeft de wijn veel concentratie. Ook de zuidelijke ligging draagt bij aan het volle karakter van deze wijn.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Serveer bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
Temperatuur 12°C - 14°C
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Bodem De arme bodem bevat kalkrijke klei en kiezelstenen op een onderlaag van kalksteen uit het Kimmeridge-tijdperk.
Verpakking 0,75 liter
Expo Semi-continentaal klimaat. De druiven komen van een 6,2 hectare bestrijkend perceel. De wijngaard ligt vol op het zuiden.
Vini De handmatig geoogste druiven worden deels vergist in gebruikte houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt in totaal 12 à 15 maanden, waarvan ruim de helft 4 tot 6 maanden in eikenhouten vaten.

No Related Posts