Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Grand Cru Vaudésir

Chardonnay

Fris en verfijnd met fruitige en florale aroma’s. De smaak is subtiel en verfijnd, en zowel zacht als levendig. Rond en licht tegelijk, is deze wijn al vanaf zijn jeugd erg aantrekkelijk.

Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.

Op voorraad
SKU
K0400422
€ 100,90

Weetje: Vaudésir is gelegen op een steile helling tussen de Grands Crus Valmur en Les Preuses. Vaudésir betekent ‘vallei der verlangens’.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13,2
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
Temperatuur 12°C - 14°C
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Bodem De bodem bevat kalkrijke klei, mergel en ook wat kalksteen uit het Kimmeridgetijdperk.
Verpakking 0,75 liter
Expo Semi-continentaal klimaat. De kleine wijngaard heeft een dubbele expositie, het noordelijke deel ligt op het zuiden en zuidelijke deel op het westen.
Vini De handmatig geoogste druiven worden deels vergist in gebruikte houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt in totaal 12 à 15 maanden, waarvan ruim de helft 4 tot 6 maanden in eikenhouten vaten.

No Related Posts