Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Premier Cru Beauroy

Chardonnay

Deze Chablis heeft een elegant karakter van florale en mineralige tonen. Een rijke chardonnay met veel levendigheid en frisheid. De wijn is ronder en voller dan de meeste premier crus.

Heerlijk bij vis- of witvleesgerechten met romige sauzen.

Op voorraad
SKU
K0400323
€ 53,65

Weetje: In 2015 heeft het domein een duurzaamheidscertificaat verkregen de ‘High Environmental Value’ (HVE), dit is de hoogste kwalificatie voor de eisen die gesteld worden aan het milieu.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,60
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Heerlijk bij vis- of witvleesgerechten met romige sauzen.
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Bodem Semi-continentaal klimaat met kalkrijke bodems. De bodem is erg steenachtig.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De wijngaarden liggen op een warme locatie en hebben een zuidelijke expositie.
Vini 30% van de druiven vergist in barriques, de rest in roestvrijstalen tanks. De uiteindelijke wijn rijpt eveneens in roestvrijstalen tanks.

No Related Posts