Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Abadal Franc

Cabernet Franc | Tempranillo | Sumoll

Fris, gul en elegant, met kruidige aroma’s van munt, viooltjes en rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel.

Serveer op 15 à 17 graden bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes, zelfgemaakte hamburges, gegrilde groenten en vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen en bij steak tartare.

Op voorraad
SKU
K0000915
€ 12,25

Weetje: Sumoll is een rustieke blauwe druif, oorspronkelijk afkomstig uit Penedès. De naam komt van sumollar wat zoiets betekent als ‘verdorren’. Een jonge wijn gemaakt van 100% sumoll heeft iets ruigs en droogs in de smaak.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2022
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis Abadal
Druivensoort Cabernet Franc, Sumoll, Tempranillo
Gerecht Milde gerechten
Spijs Serveer bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes, zelfgemaakte hamburgers, gegrilde groenten, vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen of bij steak tartare.
Temperatuur Serveer op 15 à 17 graden.
Streek Catalunya
Gebied Pla de Bages
Domein Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.
Bodem De bodem is rijk aan kalk en klei.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een continentaal klimaat, want door de ligging achter het kustgebergte is de matigende invloed van de Middellandse Zee beperkt en is het verschil in dag- en nachttemperatuur groot.
Vini De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn 4 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

No Related Posts