Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Bernardus Pinot Noir Santa Lucia Highlands

Pinot Noir

De kleur is intens en diep rood. In de neus heldere aroma’s van rode kersen en cranberry. In de mond pure, intense aroma’s van rood fruit en subtiele kruidentonen. Een mooie volle smaak met ronde tannines ondersteund door een verfrissende afdronk.

Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.

Op voorraad
SKU
F8524290
€ 28,95
Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 14,1
Inhoud 0,75
Land Verenigde Staten
Wijnhuis Bernardus
Druivensoort Pinot Noir
Gerecht Vlees, Charcuterie, Kaasplankje
Kenmerk Volle wijn
Spijs Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.
Temperatuur 14°C – 16°C
Streek Californië
Gebied Central Valley
Domein In 1989 verwierf Ben Pon een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ambitieus als Pon is, produceert hij wijnen die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Bordeaux. Extra info: Ben Pon had een passie voor racewagens en hij won! Ben Pon genoot van kleiduivenschieten en haalde hiermee de Olympische Spelen. Ben Pon’s Sauvignon Blanc 2005 is uitgekozen tot de allerbeste van de hele Verenigde Staten. En nu is het zijn droom om een rode wijn te maken die gelijk staat aan het beste wat uit Bordeaux komt. De Nederlandse eigenaar Ben Pon ziet wijn als een kunst. Indianen geloofden dat alle dingen in de natuur heilig waren en onderling met elkaar in verbinding stonden. Dit respect voor evenwicht van de natuur vind je terug in de Bernardus wijngaarden van Ben Pon. En dat proef je! Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. “Ben Pon wilde in Amerika wijnen maken die zich kunnen meten met de beste wijnen van de wereld. ‘En’, zei hij , ‘ik wil dat de wijnen bereikbaar zijn voor iedereen. Misschien niet elke dag, maar wel elke dag die je mooier wil maken’. Voor mij was dat zo’n kans die maar een keer in je leven voorbijkomt. Ik heb met alles wat ik in mij heb gewerkt aan een wijncollectie die voldoet aan de ambitie van Ben. Ik geloof wel dat hij vond dat ik daarin geslaagd ben.” Aldus Robert van de Wallen. De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaarden in Carmel Valley zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Vini Santa Lucia Highlands Pinot Noir is een blend van Pinot-druiven geselecteerd uit enkele van de favoriete Santa Lucia Highlands wijngaarden van Bernardus. De ‘highlands’ zijn al lang een focus voor Bernardus door het fenomenale potentieel van deze geweldige regio. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd en vervolgens gefermenteerd in kleine, individuele batches. Rijping vindt plaats gedurende 8 maanden in de beste Franse eikenhouten vaten, waarvan 15% nieuw, oudere neutrale vaten en 30 jaar oude Franse eikenhouten vaten en het sap wordt net voor het bottelen geblend. Santa Lucia Highlands Pinot Noir wordt eerder gebotteld dan de andere Pinot Noir-wijnen van Bernardus om de nadruk te leggen op de expressie van het fruit. Deze wijn is een uitstekend voorbeeld met kenmerken van de Highlands en waardoor het gebied tot één van ’s werelds meest gewaardeerde Pinot Noir-teeltgebieden behoort.

No Related Posts