Bernardus Chardonnay Monterey Magnum 1.5L
Chardonnay
De kleur is licht goudgeel. In de neus aroma’s van perzik en lychee, geaccentueerd door karamel en geroosterde eikenhouten tonen. De smaak is zeer rijk en geconcentreerd met levendige tropische fruit- en citrussmaken met een aangename zuurgraad. Een weelderige en robuuste wijn met een prachtig lange afdronk.
Een goede combinatie bij gevogelte, witvlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten.
Let op: deze prijs is netto/netto. Dat wil zeggen dat wij helaas geen extra korting op dit product kunnen geven.
Welhaast bij toeval verwierf Ben Pon in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ambitieus als Pon is, produceert hij wijnen die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Bordeaux.
Kleur | Blanc |
---|---|
Jaar | 2021 |
Alcohol % | 14.1 |
Inhoud | 1,50 |
Land | Verenigde Staten |
Wijnhuis | Bernardus |
Druivensoort | Chardonnay |
Gerecht | Gevogelte |
Kenmerk | Volle wijn |
Spijs | Drink deze witte Californische wijn eens in combinatie met gegrilde vis, bij gevogelte en bij wit vlees. |
Streek | Californië |
Gebied | Central Valley |
Domein | Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart. Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water. De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. “Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.” Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’. In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’). Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen. |
Verpakking | per stuk |
Expo | De wijngaarden zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een "Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt. De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De koele wind en de mist zorgt voor een langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en zuurgraad. |
Vini | Bij Bernardus volgen ze traditionele Bourgondische methoden om een Chardonnay van de hoogste kwaliteit te creëren. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, waarna de druiven voorzichtig geperst worden om het sap van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Vervolgens wordt (75%) van het sap overgebracht naar kleine eikenhouten vaten (waarvan 33% nieuw eiken) voor de alcoholische gisting, malolactische vergisting en 8 maanden rijping. De overige 25% van het sap vergist en rijpt in roestvrijstalen tanks om de frisse aroma’s te behouden. |
No Related Posts
Over ons
Favorietewijn.nl behoort tot Wijnkoperij van Leeuwen dat al sinds 1969 kwaliteitswijnen levert. U treft op Favorietewijn.nl een uitgebreide selectie aan van kwaliteitswijnen die wij leveren aan particulieren, evenementen en horeca.
Favorietewijn.nl heeft zich er op gericht om enkel speciale wijnen van de hoogste kwaliteit aan te bieden die geselecteerd zijn op basis van een schat aan ervaring. Wij selecteren de wijnen op basis van prijs, druifsoort, land en eventueel ook de gelegenheid. Hierdoor kunnen wij veel goede wijnen tegen een betaalbare prijs aanbieden.
Snel naar
Contact
location_on | Favoriete Wijn |
Lijnbaan 3G | |
2352 CK Leiderdorp | |
Nederland |
071 589 85 84 | |
info@favorietewijn.nl |