Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Boschendal Boschen Blanc

Chenin Blanc 49% | Chardonnay 23% | Sauvignon Blanc 22% | Viognier 4% | Colombard 2%

Deze frisse en geurige blend is een klassieke Boschendal- wijn: levendig met een fruitig karakter die doet denken aan boomgaarden en bosjes van het Boschendal Estate. De diepgele kleur met groene gloed bevat aroma's van perzik, ananas, peer en kruisbes met tonen van kamperfoelie, citroen en sinaasappelbloesem. De smaak is fris, fruitig en gebalanceerd.

Past uitstekend bij paté, gevogelte, salades, pasta's, garnalen en diverse visgerechten.

Op voorraad
SKU
L4506
€ 9,45
Meer informatie
Score Platter's Wine Guide 2015 - 3 sterren
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 13,4
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Boschendal
Druivensoort Chardonnay, Chenin Blanc, Colombard, Sauvignon Blanc, Viognier
Kenmerk Medium-body
Spijs Past uitstekend bij paté, gevogelte, salades, pasta's, garnalen en diverse visgerechten.
Temperatuur 6°C – 8°C
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein De magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. De kern van Boschendal is integere en duurzame wijnbouw. Om deze reden is Boschendal geprezen met de ‘WWF Conservation Champion’ en zijn ze aangesloten bij de ‘Wine and Spirit Board of South Africa’ om eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame teelt te garanderen. Boschendal maakt al meer dan 350 jaar wijnen en heeft in die tijd continue gezocht naar innovatie om nog betere wijnen te maken. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier. Het is de aandacht voor detail, dat Boschendal een geliefde wijn in meer dan 50 landen maakt.
Leeftijd Op dronk en nog 2 jaar na de oogst te bewaren.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Vini De druiven werden gekneusd, geperst en het sap werd gedurende twee dagen koud gekoeld. Daarna vond de gisting plaats bij 14-16°C. Na de gisting werden de variëteiten gemengd om het karakter van elke druif, de complexiteit en de diepte van de blend te versterken. De wijn werd achtergelaten op de fijne droesem voor complexiteit en integratie.

Related Posts