Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Maison Les Alexandrins Cornas

Syrah

Een mooi geconcentreerde Cornas met aroma’s van vol sappige rood fruit. De wijn is dankzij rijpe ronde tannines zachtvlezig en helemaal op dronk.

Te serveren bij gegrild rundvlees of oude kazen, maar bovenal erg lekker bij wildgerechten.

Op voorraad
SKU
K0570135
€ 47,15

Weetje: Voor deze Cornas gebruiken de wijnmakers bij Maison Nicolas Perrin hoofdzakelijk druiven uit Les Eygats: een op 250 meter hoogte gelegen heuvel van verweerd graniet, met een zuidoostelijke oriëntatie. De AOC is slechts 125 hectare groot.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Alexandrins
Druivensoort Syrah
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren bij gegrild rundvlees of oude kazen, maar bovenal erg lekker bij wildgerechten.
Streek Rhône
Domein Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in CrozesHermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.
Bodem De bodems bestaan uit graniet, klei en gneis.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. Cornas wordt omringd door heuvels, dat bescherming biedt tegen de mistralwind. Wijngaarden liggen op het zuid - zuidwesten.
Vini Nadat de met de hand geoogste druiven vergist zijn, vindt 15 maanden rijping op gebruikte eikenhouten vaten plaats.

No Related Posts